Nautika savjeti

 

Garmin Quick Draw - što je to?

Izradite vlastite HD karte dubina

  • Intuitivan i besplatan softver koji u trenutku izrađuje personalizirane HD karte s konturama od 30 cm
  • To je vaša karta – podatke možete zadržati za sebe, podijeliti ih s tvrtkom Garmin ili svojim prijateljima
  • Bezbrižno plovite dok softver Quickdraw Contours izrađuje vaše karte
  • Pokazuje gdje su podaci zabilježeni kako bi se najbolje iskoristilo vrijeme provedeno na vodi
  • Označava točke interesa (POI) poput navigacijskih oznaka, dokova, rampi, olupina ili mjesta za ribolov pohranjenih na karti (ne radi se o putnim točkama)

Sad možete trenutačno izraditi HD karte na zaslonu s konturama od 30 cm za gotovo svaku vodenu površinu. Ne morate slati podatke i čekati – rezultati se odmah prikazuju na zaslonu kompatibilnog Garmin plotera. Najvažnije je da su to vaše vlastite karte. Možete ih podijeliti ili zadržati za sebe. Vaše su i besplatne.

Quickdraw Contours Quickdraw Contours

 

Za korištenje besplatnog i intuitivnog softvera Quickdraw Contours nisu vam potrebne posebne geodetske vještine. Vi samo plovite dok softver izrađuje karte. Može se koristiti s bilo kojom Garmin Panoptix™ sondom, bilo kojim HD-ID™ sonarom, bilo kojom Garmin CHIRP DownVü™ sondom ili dubinskom sondom kompatibilnom s NMEA 2000® standardom. Ako je povezano više od jednog sonara, automatski će se odabrati sonar s naprednijim funkcijama. Što je sonda koja se koristi kvalitetnija, to je sadržaj karte detaljniji. Uz Panoptix biste trebali moći snimiti otprilike 1500 sati na kartici od 2 GB.  Ako je brzina plovila otprilike 16 km/h, to je približno 404 km². Nevjerojatno je što sve možete postići uz Panoptix sondu. Kartografski podaci mogu se zabilježiti na bilo koju SD karticu, uključujući Garmin BlueChart® g2 ili BlueChart®g2 Vision® karte.

Brzo vidite gdje ste bili

Softver Quickdraw Contours prikazuje gdje ste sve bili na vodi. Lako možete vidjeti korisne podatke o dubini koje ste unijeli u kartu, kao i praznine na karti koje tek trebate popuniti.

Quickly See Where You Have Been

 

Dodajte oznake točkama interesa

Označite i obilježite navigacijske oznake, plutajuće drveće, omiljena mjesta za ribolov, podvodne strukture, dokove, rampe i sve točke interesa koje želite zapamtiti i unijeti u kartu.

Add Labels to Points of Interest

 

Jednostavno uočite konture dna

Nećete moći vjerovati koliko je jednostavno izraditi vlastite HD karte s konturama od 30 cm. Za najbolje rezultate preporučujemo korištenje Panoptix sonde. Zamislite da možete vidjeti konture dna omiljene uvale, rijeke, jezera ili bilo koje vodene površine koja nije ucrtana u kartu, a na kojoj biste htjeli loviti ribu ili navigirati.

Easily See Bottom Contours

 

Poboljšajte karte mora

Mnoge luke i marine ne prikazuju se detaljno na karti. Uz softver Quickdraw Contours možete izraditi karte na kojima se prikazuju jasno označene konture dubine na zaslonu. Osim toga možete poboljšati postojeće karte na kojima se prikazuju lokacije podvodnih brakova, provalija, pukotina ili olupina brodova.

Improve Your Saltwater Maps

 

Počnite izrađivati vlastite karte

Softver Quickdraw Contours uključen je u kombinirane uređaje iz serije echoMAP™ CHIRP. Uz to je dostupan kao besplatan softver za preuzimanje za seriju echoMAP, plotere serije GPSMAP® 7400 i seriju GPSMAP 8000/5x7/7x1/8x0/10x0.

Snimka zaslona na kojoj se prikazuje pozadinska karta BlueChart karte i konture koje se prikazuju u luci za koju prethodno nije bilo nikakvih podataka.
Snimka zaslona podvodnih planina u Tajvanu, snimljena softverom Quickdraw Contours.
  Svi savjeti